Første afgørelser i Ligebehandlingsnævnet på vej

LIGESTILLING: Onsdag 25. februar holder det nyoprettede Ligebehandlingsnævn sit første møde. Klagesagerne på mødet handler om forskelsbehandling på grund af køn.

Onsdag bliver de først afgørelser i Ligebehandlingsnævnet truffet, og de bliver efterfølgende offentliggjort i anonymiseret form.

Ligebehandlingsnævnet, der blev oprettet 1. januar 2009, kan både behandle klager over forskelsbehandling som følge af køn, race eller etnisk oprindelse, religion eller tro, politisk anskuelse, seksuel orientering, alder og handicap. Nævnet kan behandle klager om forskelsbehandling på arbejdsmarkedet, der angår alle diskriminationsgrundene. Uden for arbejdsmarkedet kan nævnet behandle klager over forskelsbehandling på grund af køn og race eller etnisk oprindelse.

Med oprettelsen af det nye klageorgan er Ligestillingsnævnet og Klagekomiteen for Etnisk Ligebehandling derfor blevet nedlagt.

Ligebehandlingsnævnet er en uvildig, upartisk og uafhængig institution, som er nedsat ved lov. Ankestyrelsen er sekretariat for nævnet, og sekretariatets medarbejdere kan hjælpe og rådgive personer, som ønsker at klage til nævnet. Det er gratis at klage til Ligebehandlingsnævnet.

Login