Flygtninge i Norden mangler beskyttelse

DOKUMENTATION: I hele Norden, og ikke kun i Danmark, oplever asylansøgere lang sagsbehandling og uforståelige afslag på asyl.

"Mennesker, som flygter fra områder præget af vold og væbnet konflikt, kan ikke opnå effektiv beskyttelse i de nordiske lande. Problemet er, at asylansøgere skal påvise, at de i særlig grad er konkret og individuelt forfulgt. Uden den dokumentation kan en person ikke blive anerkendt som flygtning i Danmark. Personer, som ifølge UNHCR har behov for international beskyttelse, må derfor se sig selv henvist til meningsløs venten i årevis med begrænsede rettigheder og en uafklaret fremtid," siger asylretsekspert, Kim U. Kjær, Det Danske Institut for Menneskerettigheder.

Udover Det Danske Institut for Menneskerettigheder støtter også Dansk Flygtningehjælp, Dansk Røde Kors, Amnesty International og FN-Forbundet op om den danske del af "Keep Them Safe"-kampagnen. Organisationerne sender dermed en direkte opfordring til de danske myndigheder om at give beskyttelse til personer, som kommer til Danmark fra konfliktramte lande, for eksempel Irak.

Ifølge UNHCR selv er der ingen tvivl om, at mennesker, som flygter fra vold og væbnede konflikter, ikke altid får den beskyttelse, de har behov for:

Login