Finanskrisen rammer også hjemløse

HJEMLØSE: Finanskrisen rammer ikke kun de velhavende - også hjemløse kan mærke krisen. I Horsens tøver virksomheder med at tage imod daglejere fra Projekt Hyr en Hjemløs.

Vikarbureauet Aktive Hjemløse i Det Sociale Døgncenter Sølyst i Horsens mærker tydeligt, at finanskrisen nedsætter behovet for arbejdskraft. Vikarbureauet har nu kontakt med fem virksomheder, som normalt tager imod daglejerne. Men kun en enkelt hjemløs er i aktivt arbejde på en virksomhed.

"Vi mærker krisen på den måde, at der ikke kommer nye virksomheder til, som vil hyre en daglejer. Virksomhederne er forbeholdne og forklarer det med, at de lige skal se tiden an. Og vores argumenter om, at det - også - er i krisetider, at vores hjemløse kan være en stor hjælp for virksomhederne, vinder ikke rigtigt gehør," fortæller projektleder Marianne Larsen og virksomhedskonsulent Mette Sand fra Projekt Hyr en Hjemløs i en pressemeddelelse.

Projekt Hyr en Hjemløs støttes af Velfærdsministeriet og slutter medio 2010. Siden vikarbureauet begyndte at sende hjemløse, der alle skal være på kontanthjælp, ud i april 2008, har 12 haft job på virksomheder.

Login