Etniske ældre føler sig udenfor

NYHED: Livet i Danmark er præget af ensomhed og længsel efter hjemlandet for mange etniske ældre, på trods af at de gerne vil deltage og udfylde en rolle.

Hun peger på den helt overordnede misforståelse blandt mange, når de skal beskrive og forstå etniske ældre. Nemlig den, at de er en homogen gruppe, og at de ikke ønsker at indgå i det danske samfund.

"De ældre kommer med mange forskellige nationaliteter og kulturelle baggrunde. Og af vidt forskellige årsager. Derudover er det også forskelligt hvor lang tid, de har været i Danmark, og hvilket liv de har levet her. Nogle kommer som flygtninge og andre har været på arbejdsmarkedet siden 1970´erne."

"Derfor er behovene tilsvarende vidt forskellige. Fælles for dem er dog, at de ikke føler, at de har en meningsfuld rolle at spille i det danske samfund. De har ingen rollemodeller, og skal derfor 'opfinde' deres egen individuelle plads og funktion i Danmark. En følge af denne transformationsproces er for mange, at de føler sig ensomme på trods af, at de har mennesker omkring sig."

Login