DF-støtte til ghettoplan

GHETTO: DF støtter nu officielt Socialdemokraternes ghettoplan, for at få børn med indvandrerbaggrund i udsatte boligområder til at bryde den negative sociale arv.

Pia Kjærsgaard (DF) erkender, at VKO-flertallet har reageret for sent på udviklingen, og at der nu skal sættes særligt ind over for denne gruppe. Hun presser derfor regeringen til at tage stilling til Socialdemokraternes udspil til en ghettoplan.

"Vi vil ikke have parallelsamfund i Danmark, og derfor bliver vi nødt til at gå skridtet videre, end vi hidtil har gjort. Vi er enige med Socialdemokraterne i, at der skal dramatiske tiltag til, hvis integrationen skal lykkes", siger Pia Kjærsgaard til politiken.dk.

Socialdemokraternes udspil indeholder tre hovedpunkter:

Indvandrerforældre med dårlige danskkundskaber skal sende deres etårige barn i vuggestue, hvis myndighederne vurderer, at barnets forudsætninger for at lære dansk er i fare. Boligkvoter skal tvinge nordsjællandske kommuner til at bygge flere almennyttige boliger. Og så skal folkeskolerne i de udsatte boligområder afspejle samfundet, hvilket vil sige færre elever med indvandrerbaggrund, skriver politiken.dk.

Login