Denne uge på Social & Forebyggelse (11)

DET SKER: Der venter social- og integrationsminister Karen Hækkerup (S) et åbent samråd i Udvalget for Udlændinge- og Integrationspolitik om ungdomsarbejdsløshed. Derudover byder ugen på Ulighedens Topmøde 2012.

Ministeren
Mandag 12. marts deltager social- og integrationsminister Karen Hækkerup i møde i Det sociale og velfærdspolitiske udvalg hos Dansk Erhverv. Samme dag besøger hun Hanne Marie Hjemmet, der er et fristed for hårdt belastede kvinder fra misbrugs- og prostitutionsmiljøet i Danmark.

Tirsdag 13. marts er Karen Hækkerup indkaldt til åbent samråd i Udvalget for Udlændinge- og Integrationspolitik om ungdomsarbejdsløshed. Her stiller Martin Henriksen (DF) tre spørgsmål  på baggrund af artiklen fra jp.dk 16. januar 2012 "Hver tredje inaktive ung er indvandrer":

- Hvilke initiativer regeringen agter at iværksætte for at mindske den store ungdomsarbejdsløshed blandt indvandrere og deres efterkommere.

- hvorfor regeringen efter 10 år i opposition ikke har nogen konkrete løsninger på de problemer, som beskrives i artiklen.

- hvorfor regeringen lemper udlændingepolitikken, når der fortsat er massive problemer med at integrere unge indvandrere på arbejdsmarkedet.

Folketinget
2. behandling af lovforslaget om social service finder sted mandag 12. marts. Lovforslaget går blandt andet på, at ydelsesloftet for tabt arbejdsfortjeneste forhøjes til 27.500 kr. om måneden, hvis modtagerne får kompensation for hele den hidtidige arbejdstid.

Login