Dagpengemodtagere i kø efter dem på kontanthjælp

LEDIGHED: Borgere på kontanthjælp hopper foran dagpengemodtagerne i køen i jobcenteret. Hvad sagde vi, siger S, der foreslår a-kasserne mere indover.

Dagpengemodtagere, der bliver ledige, må vente betydeligt længere på en samtale med jobcenteret end kontanthjælpsmodtagere i samme situation. Efter første måneds ledighed havde kun 28 pct. af de nyledige dagpengemodtagere i første halvår af i år fået en samtale med jobcenteret. Det står i skarp kontrast til, at 78 pct. af de arbejdsmarkedsparate kontanthjælpsmodtagere, der også lige var blevet ledige, fik en samtale inden en måned. Det skriver Agenda torsdag.

Susanne Frydenlund, jobcenterchef i Ringsted, siger, at der er et større økonomisk potentiale for jobcenteret ved hurtigt at vende den ledige kontanthjælpsmodtager i døren.

"Ved kontanthjælpsmodtagere er det kommunekassen, der mærker det fra dag ét. Dagpengemodtagere trækker på en a-kasse, som ikke påvirker kommunens økonomi helt i samme udstrækning. Det gør den økonomiske gevinst mere nærværende for os, når vi får en ledig kontanthjælpsmodtager tilbage i beskæftigelse," siger hun til Agenda.

Login