Anbefalinger til fornyelse af magtanvendelsesregler får blandet modtagelse

MAGTANVENDELSE: Anbefalingerne til nye magtanvendelsesregler får en blandet modtagelse. DF og Enhedslisten vil kæmpe for, at brug af velfærdsteknologi ikke bliver en spareøvelse. SF foretrækker dispensationer i enkeltstående tilfælde frem for regler, der gælder alle.

Det nye sæt af anbefalinger til ændringer af magtanvendelsesreglerne, der udkom i går, får en blandet modtagelse af flere ordførere på socialområdet.

En af anbefalingerne i rapporten lyder, at det skal være tydeligere i loven, hvornår det er muligt at bruge GPS-overvågning, kodelåse ved døre og andre "tryghedsskabende velfærdsteknologier" over for eksempelvis udviklingshæmmede borgere eller borgere med demens.

SF’s handicapordfører Kirsten Normann Andersen har tidligere ytret sig i medierne vedrørende mulighederne for at låse dørene for udviklingshæmmede. Hun frygter, at brugen af velfærdsteknologi let kan blive mere reglen end undtagelsen. Derfor ser hun hellere, at der arbejdes på individuelle dispensationer over for enkelte borgere frem for regler, der gælder for alle.

Login