Æresrelaterede forbrydelser kortlagt

NYHED: Efter politiet i juni begyndte at registrere "æres-relaterede" forbrydelser, er der på få måneder kommet 100 mulige strafbare forhold frem.

Omfanget af såkaldte "æres-forbrydelser" er muligvis langt større end hidtil antaget. I hvert er der på få måneder dukket overraskende mange mistænkelige sager frem.

Hele 100 sager er i politiets søgelys fra den korte tid, registreringen har fundet sted. Det fremgår af et svar fra social og-ligestillingsminister Eva Kjer Hansen(V) til Dansk Folkepartis Louise Frevert. Frevert havde ønsket at få undersøgt, "hvorvidt selvmord blandt etniske minoriteter kan være camouflerede familiehenrettelser." 

Det fremgår af Eva Kjer Hansens svar, at "Rigspolitiet vil som opfølgning på rundskrivelsen tage initiativ til, at der inden udgangen af året udarbejdes en strategi for politiets indsats over for æresrelaterede forbrydelser. Formålet er at fastlægge en overordnet ramme for den samlede politimæssige håndtering af denne kriminalitetsform såvel lokalt i politikredsene som centralt i Rigspolitiet."

Login