Ældrekommissionens rapport er klar

RAPPORT: 43 anbefalinger fra Ældrekommissionen til et bedre liv på plejehjem landede i går på social- og integrationsminister Karen Hækkerups bord. Læs rapporten her.

I går præsenterede Ældrekommissionen rapporten "Livskvalitet og selvbestemmelse på plejehjem" med 43 anbefalinger til, hvordan man kan styrke ældre plejehjemsbeboeres livskvalitet og selvbestemmelse på plejehjem.

Ældrekommissionen blev nedsat i januar 2011 med henblik på at komme med en række anbefalinger, til hvordan man kan tilrettelægge livet og arbejdet på landets plejehjem, så de ældres livskvalitet og selvbestemmelse bedst muligt understøttes.

I rapporten kommer kommissionen med 43 anbefalinger inden for områderne: Overgangen til livet på plejehjem, et sundt og aktivt ældreliv, den daglige pleje, mennesker omkring beboeren, den frivillige indsats, den sundhedsfaglige indsats og den bedste afslutning på livet.

Social- og integrationsminister Karen Hækkerup er begejstret for rapporten.

"Ældrekommissionens rapport er et væsentligt bidrag til debatten om, hvordan vores ældre borgere kan få det bedst mulige liv, når de bor på plejehjem. Der er mange helt konkrete anbefalinger til, hvordan kommunerne kan arbejde med at give beboerne mere selvbestemmelse og større livskvalitet," siger hun i en pressemeddelse.

Regeringen vil nu se nærmere på rapporten og drøfte den med relevante parter. Derfor skal rapporten i høring. Efterfølgende vil regeringen komme med forslag til, hvordan de 40 mio. kr., der er afsat med satspuljen for 2012 til følge op på Ældrekommissionens arbejde, skal bruges.

LÆS RAPPORTEN HER. 

Login