KL: Behov for nye løsninger til anbragte unge

ANBRINGELSER: En ny rapport fra SFI viser, at næsten halvdelen af alle teenagere, der bliver anbragt uden for hjemmet, oplever sammenbrud i anbringelsen. KL ønsker nye og bedre løsninger for de anbragte unge.

Det drejer sig hovedsageligt om sagsbehandlerskift, det vil sige at den unge har haft to eller flere sagsbehandlere i anbringelsesforløbet. Men også finansielle restriktioner i kommunen, det vil sige, at sagsbehandlere har tilkendegivet, at det er vanskeligt at finde et godt anbringelsessted på grund af økonomiske restriktioner, nævnes som en væsentlig faktor, der øger risikoen for sammenbrud.

"Systemfaktorer" er dog ikke kun af det onde: udarbejdelse af en handleplan og at kommunens forvaltning har sikret sig, at den unge er enig i anbringelsen, nævnes som "signifikant" med stabilitet i anbringelsen.

KL: Mere fokus på nye løsninger
I KL har man modtaget rapporten med interesse:

"Rapporten bidrager til den debat, vi i disse år i kommunerne har om, hvordan vi bedst hjælper de udsatte børn og unge på vej i livet," siger Jane Findahl, formand for KL's børne- og kulturudvalg, i en kommentar til rapporten.

Men i KL mener man også, rapporten er et udtryk for, at praksis på området endnu ikke er godt nok:

"Kommerne bruger i dag flere penge på anbringelser. End vi nogensinde har gjort. Alligevel kan vi konstatere - som rapporten også konkluderer - at mange af anbringelserne af de unge fører til sammenbrud. Derfor arbejder mange kommuner med at finde alternative løsninger til de unges anbrigelser i erkendelse af, at anbrigelser måske ikke virker efter hensigten," siger Jane Findahl i kommentaren.

KL oplyser til Altinget.dk, at man endnu ikke har fundet "hvad virker" eller den bedste løsning for anbragte unge, og der er derfor endnu ikke basis for et politisk udspil på området.

Login