Ankestyrelsen skal (igen) undersøge kommunernes fejl

UNDERSØGELSE: Socialminister Karen Ellemann (V) har bestilt en ny undersøgelse hos Ankestyrelsen, som (endnu en gang) skal afdække kommunernes fejl i forbindelse med anbringelse af børn og unge.

Hvorfor laver kommunerne så mange fejl i anbringelsessager? Det spørgmål vil Karen Ellemann endnu en gang have belyst. Det sker, fordi Ankestyrelsen før jul offentliggjorde en undersøgelse, der viste, at kommunerne i forbindelse med anbringelse af børn og unge uden for hjemmet ikke altid handler i overensstemmelse med juraen på området.

Fejlene knytter sig bla. til manglende §50-undersøgelser og handleplaner. På baggrund af undersøgelsen har socialminister Karen Ellemann bestilt en undersøgelse hos Ankestyrelsen, skriver Dansk Socialrådgiverforening på sin hjemmeside. Hun vil nu til bunds i, hvorfor kommunernes socialrådgivere ikke altid følger reglerne.

I et åbent samråd i Folketingets Socialudvalg sagde hun:

"Det er kommunernes forpligtigelse at følge lovgivningen, og kommunerne er blevet fuldt ud økonomisk kompenseret, hver gang reglerne er blevet ændret. Vi er nødt til at finde ud af, hvad der går galt. Hvorfor overholder kommunerne ikke reglerne? Har de manglende kendskab til reglerne, ved de ikke, hvordan reglerne skal anvendes, eller er det simpelt hen et spørgsmål om prioritering?"

Login