Vold mod børn bliver undersøgt

BØRN: Volden mod børn skal kortlægges i ny undersøgelse. Indenrigs- og socialminister Karen Ellemann vil forstærke indsatsen for at komme volden mod børn til livs.

Vold mod børn helt ned til spædbarnsalderen skal kortlægges. Derfor skal en landsdækkende undersøgelse være klar til sommer.

Indenrigs- og socialminister Karen Ellemann (V) vurderer, at der både er behov for at styrke indsatsen for at forhindre vold mod børn og udbygge viden om, hvordan man opdager de børn, der har været udsat for vold:

"Vi skal have gjort op med den berøringsangst, der tilsyneladende eksisterer på området. Vold mod børn er ikke kun et ansvar for lærere, pædagoger og sundhedsplejersker. Vi har alle et ansvar for at holde øje med de små og store tegn på, at noget er galt - og handle på det," siger Karen Ellemann og fortsætter:

"Desuden har volden ofte fatale følger for børnenes indlæring og følelsesliv sidenhen. Også derfor er det afgørende med et samlet overblik over, hvor udbredt vold mod børn er, og hvad vi kan gøre for at forebygge det."

Omfanget af vold mod børn vil blive kortlagt gennem en spørgeskemaundersøgelse, som de ældste børn i alderen mellem 11 og 16 år skal svare på. Omfanget af vold mod mindre børn, som ikke kan udfylde et spørgeskema, vil blive indhentet hos skadestuer, fagfolk og andre, der kan vurdere problemets omfang.

"Når vi har et samlet overblik over problemstillingen, vil jeg bruge det til at vurdere, hvad der skal gøres, så vi bliver bedre til at forebygge og håndtere vold mod børn," siger indenrigs- og socialminister Karen Ellemann.

Login