Retssikkerheden skranter i den sociale sektor

RETSSIKKERHED: Retssikkerheden halter bagefter, mener Dansk Socialrådgiverforening. V er enig i, at der er problemer, men skylden er sagsbehandlernes og ikke politikernes – og den eksisterende lovgivning er tilpas.

"Retssikkerheden skrider, fordi den nye lovgivning, der bliver vedtaget, skabes til at løse bestemte konkrete problemer. Og de love spiller ikke slet ikke sammen med lovgivningen i øvrigt - og sætter retssikkerheden på højkant i mange tilfælde. Det går for stærkt for politikerne, fordi de gerne vil udvise handlekraft i specifikke sager, og så vedtager de lovgivning uden noget bevis for, at det virker," siger Bettina Post, som blandt andet henviser til loven om tvangsadoption og om børne- og forældrepålæg.

Og Enhedslistens socialordfører, Line Barfod, er enig.

"Der er stort behov for at få retssikkerheden opprioriteret blandt andet ved at sikre, at den enkelte sagsbehandler sidder med langt færre sager. Men også ved, at vi sikrer, at kommunerne har nok penge til ordentlig sagsbehandling, så borgerne kan få den bedst mulige hjælp så tidligt som muligt," siger hun.

Login