Kommunerne glemmer de ældre i digitaliseringsprocessen

ÆLDRE: De ældste ældre kan ikke følge med den digitale udvikling. Kommunerne skal i langt højere grad inddrage brugerne, lyder det fra Olav Felbo fra Ældre Sagen, der frygter, at kommunerne presses til hurtige løsninger.

"Vi har generelt på en række områder, senest da selvangivelser, årsopgørelser osv. overgik fuldstændig til digitalisering, konstateret, at der er en række ældre, som har lidt svært ved at følge med denne her udvikling. Simpelthen fordi en betydelig del af de ældste ældre slet ikke er på nettet."

Det siger Olav Felbo, der er politisk koordinator i Ældre Sagen. Han mener, at der er brug for en massiv opprioritering af brugerdreven innovation i kommunerne, så de ældre borgere ikke sættes af udviklingen.

Finanskrisen kan få betydning
Olav Felbo frygter, at finanskrisen kan få betydning for brugervenligheden i de digitale service. Hvis der er tale om en forlænget økonomisk krise, der ender med at presse kommunens budgetter, kan det gå ud over de ældre.

"Besparelser kan fremskynde, at man sparer testfaser, hvor man inddrager brugerne, for at speede processerne op og dermed opnå rationaliseringsgevinster," siger Olav Felbo.

Han håber, at kommunerne tager højde for, at en del af de ældre aldrig kommer på internettet, og at man derfor stadig vil fastholde en papirbaseret eller mundtlig tilgang, hvor personalet sørger for at formidle information direkte til de svageste ældre borgere.

Login