Indvandringsprøve i udbud

INTEGRATION: Udlændingeservice inviterer nu virksomheder til at give tilbud på at afholde de fremtidige indvandringsprøver.

Den nye indvandringsprøve, som forventes at blive indført i 2010, skal foretages af en privat virksomhed. Det skriver Udlændingeservice på deres hjemmeside. Prøven skal bestås af udlændinge, der ansøger om ægtefællesammenføring, og af religiøse forkyndere, der ønsker at opholde sig i Danmark i mere end et halvt år.

Indvandringsprøven bliver en mundtlig test i dansk sprog og danske samfundsforhold, som afvikles digitalt og automatisk ved hjælp af et computerbaseret testsystem, som både afspiller spørgsmål og viser billeder til den enkelte prøvedeltager. Besvarelserne optages på lydfiler og bedømmes efterfølgende af censorer. Opgaven består derfor både i at afholde prøverne og tage sig af den medfølgende administration.

Udlændingeservice vælger i første omgang fem virksomheder i en prækvalifikationsrunde, der skal have indsendt deres anmodning senest 3. marts 2009.

Indvandringsprøven er vedtaget af Folketinget ved lov nr. 379 i april 2007, og det forventes, at der årligt vil være ca. 1.500-2.000 personer, som skal aflægge prøven.

Login