Hjemløse rammes af finanskrisen

HJEMLØSE: Finanskrisen rammer ikke kun de velhavende - også hjemløse kan mærke krisen. I Horsens tøver virksomheder med at tage imod daglejere fra beskæftigelsesprojektet "Hyr en hjemløs".

Vikarbureauet Aktive Hjemløse i Det Sociale Døgncenter Sølyst i Horsens mærker tydeligt, at finanskrisen nedsætter behovet for arbejdskraft. Vikarbureauet har i øjeblikket kontakt med fem virksomheder, som normalt tager imod daglejerne, men kun én enkelt hjemløs er i aktivt arbejde på en virksomhed.

Altinget.dk har tidligere beskrevet hvordan projektet "Hyr en hjemløs", hvor virksomheder for 60 kroner i timen kan hyre belastede arbejdsløse som vikarer, var en succes og fik stor opbakning fra Folketingets Arbejdsmarkedsudvalg. Nu ser tingene imidlertid anderledes ud.

"Vi mærker krisen på den måde, at der ikke kommer nye virksomheder til, som vil hyre en daglejer. Virksomhederne er forbeholdne og forklarer det med, at de lige skal se tiden an. Og vores argumenter om, at det også er i krisetider, at vores hjemløse kan være en stor hjælp for virksomhederne, vinder ikke rigtigt gehør," fortæller projektleder Marianne Larsen og virksomhedskonsulent Mette Sand fra Projekt Hyr en Hjemløs i en pressemeddelelse.

Projektet støttes af Velfærdsministeriet og slutter medio 2010. Siden vikarbureauet i april 2008 begyndte at sende hjemløse, der alle skal være på kontanthjælp, ud på arbejdsmarkedet, har 12 haft job på virksomheder.

Login