SF: Billigt at afskaffe fattigdomsydelser

KONTANTHJÆLP: Det vil koste 560 mio. kroner at afskaffe kontanthjælpsloftet og tre andre tiltag, der har beskåret de sociale ydelser. Beskæftigelsesministeren afviser, fordi ordningerne har øget beskæftigelsen.

Beløbets størrelse har beskæftigelsesminister Inger Støjbergs (V) embedsmænd beregnet til Özlem Sara Cekic, der har stillet spørgsmålet i Folketinget.

Køber ikke nødvendig medicin
Özlem Sara Cekic peger på, at både Københavns Kommune og Rådet for Socialt Udsatte har offentliggjort undersøgelser, der viser, at borgere på nedsatte ydelser i mindre grad end andre befolkningsgrupper køber lægeordineret medicin, går til tandlæge, køber sund mad og lignende.

"Du fastholder folk i fattigdom på den måde. De får ikke overskud at søge et job, deres helbred bliver dårligere, fordi de ikke har råd til den nødvendige medicin og sund mad. Og deres børn bliver marginaliserede, fordi de ikke har råd fritidsinteresser og ordentligt tøj," siger Özlem Sara Cekic. Hun er overbevist om, at flere ryger ud i misbrug, og antallet af anbragte børn vil stige, som følge af ordningerne.

Login