DHF: Førtidspensionister styrer mod fattiggården

NYHED: Opråb fra Dansk Handicap Forbund. Hvis ikke der snart tages hånd om det efterslæb, som førtidspensionisterne vil opleve på indkomsten i de kommende år, vil flere af dem komme til at leve i fattigdom.

"Igennem en årrække er førtidspensionisternes indkomst blevet løn- og pristalsreguleret mindre end øvrige indkomster på grund af, at der er lagt penge til side til satspuljemidlerne. Det medfører, at der sker en løbende udhuling af forsøgelsesmulighederne for førtidspensionisterne," skriver Susanne Olsen i sit brev.

I øjeblikket er situationen den, at for langt de fleste lavtlønnede grupper i Danmark er blevet et lønloft på 13 procent. Men det gælder bare ikke førtidspensionisterne, som ifølge Susanne Olsen vil komme til at opleve et gevaldigt efterslæb i de kommende år.

"Priserne på fødevarer og brændstof er på det seneste steget markant, og stigningerne i førtidspensionen indhenter ikke engang det efterslæb, som følger af prisstigningerne. Lønstigninger vil ifølge finansministerens eget udsagn skubbe yderligere til inflationen. Derved vil førtidspensionisterne opleve en yderligere reduktion i deres købekraft, hvilket resulterer i, at førtidspensionisterne igen sættes voldsomt bagud i forhold til andre grupper i samfundet," lyder det endvidere fra Susanne Olsen, der advarer imod, hvad konsekvensen kan blive, hvis ikke der tages hånd om problemstillingen.

Login