Gennemgående kritik af lov om sygedagpenge

NOTE: Glemmer en borger at returnere det tilsendte oplysningsskema, når man skal modtage sygedagpenge fra kommunen, bortfalder retten til støtten. En ret, der ikke kan genvindes.

Ifølge det seneste nummer af Socialrådgiveren kan modtagere af sygedagpenge ikke få deres støtte, hvis det obligatoriske oplysningsskema ikke er returneret senest en uge efter modtagelsen. Kun dokumentation om sygdom som hindring for at kunne indsende skemaet godtager kommunen som argument for, at skemaet ikke nåede frem i tide.

Konsekvensen er den samme, hvis du som modtager af sygedagpenge glemmer et opfølgningsmøde hos kommunen, nemlig at støtten ikke kan genopnås.

Hos FOA er der eksempler på medlemmer, der har mistet støtten af denne grund. Her finder man loven urimelig. Også de socialrådgivere, der skal forvalte lovgivningen, mener at den er uretfærdig. Bettina Fonnesbech, der er ansat i sygedagpengesektionen i Jobcenter Holstebro, synes, at lovgivningen er forkastelig. Og hendes chef bakker hende op, da hun ikke har lyst til at praktisere loven.

Login