V: Overførselsindkomsterne er høje nok

NYHED: Satspuljen skal forblive uændret, mener Venstre, som understreger, at overførselsindkomsterne er tilpas høje. Velfærdsministeren ønsker ikke at tage stilling til puljens fremtid.

Det skal kunne betale sig at arbejde. Derfor skal der ikke pilles ved overførselsindkomst-satserne og måden, som satspuljen er finansieret på. Det mener Venstres socialordfører Ellen Trane Nørby.

Projekterne i satspuljen er finansieret ved, at overførselsindkomsterne stiger 0,3 pct. mindre end den generelle lønudvikling. Det har fået DF, S, SF og EL til at foreslå at kassere satspuljen. I stedet skal projekterne på finansloven, mens overførselsindkomsterne skal stige i takt med den øvrige lønudvikling. Men den idé er Venstres socialordfører Ellen Trane Nørby uenig i.

"Vi har ikke noget ønske om at ændre på de satser, der er på overførselsindkomsterne. Vi mener, de har et ganske fornuftigt højt niveau i Danmark, og vores mål er, at det skal kunne betale sig at arbejde. Vi har en arbejdsløshed i Danmark, der er historisk lav, og vores strategi er i høj grad lykkedes på det her område," siger Ellen Trane Nørby.

Login