Lokale løsninger skal hjælpe psykisk syge

KRIMINALITET: Det gælder om at tænke kreativt, så man bedre kan hjælpe de psykisk syge, så de ikke begår kriminalitet, mener Ole Pass.

"Statistikken taler jo sit eget sprog, og man kan jo ikke afvise, at vi ikke gør det godt nok, men der er jo flere myndigheder involveret. Jeg kan så sige, at vi rent faktisk gør noget i forhold til problemet," siger Ole Pass til Altinget.dk.

Samarbejde med boligselskaberne
Ifølge Ole Pass er problemet, at psykisk syge, der bliver udskrevet, ofte kræver mandsopdækning nærmest hele døgnet. Men det har socialforvaltningerne i kommunerne ikke muligheden for, så derfor handler det om at finde nogle andre løsninger. I Ole Pass' egen kommune, Rødovre, har man sat gang i flere forskellige projekter for at støtte de psykisk syge.

"Både i min egen kommune og i flere andre kommuner har man nogle faste støttekontakter, så der er bedre støttemuligheder og dermed mulighed for kontakt. Men som sagt er vi der jo ikke i alle døgnets 24 timer. Derfor gør vi meget ud af at samarbejde med specielt boligselskaberne, fordi mange af dem, vi kender i min kommune, bor i alment boligbyggeri. Vi gør derfor meget ud af at samarbejde med boligselskaberne. Det gælder om at være blandt de første, der kan observere, at der er noget galt, og så hjælpe dem og medicinere dem," forklarer Ole Pass og uddyber:

Login