DF: Arbejdsmarkedsdebat ender med jobplanrevision

ARBEJDSMARKEDSREFORM: Der bliver ikke tale om en egentlig arbejdsmarkedsform, men en revision af jobplanen, vurderer Kristian Thulesen Dahl.

"Denne her øvelse omkring arbejdsmarkedspolitikken var planlagt til næste sommer. Når det er blevet rykket frem til nu, så skyldes det først og fremmest taktiske overvejelser fra regeringens side," siger Kristian Thulesen Dahl til Altinget.dk. Han tøver da heller ikke et sekund med at svare ja på spørgsmålet om, hvorvidt det havde været klogere at holde sig til det oprindelige udgangspunkt. For ifølge gruppeformanden er der er en fare for, at det nu kan ende i japperi.

Forhastede udspil
"Der er ingen tvivl om, at nogle af de ting, som kommer frem nu, er forhastede ting. Og jeg synes også, at de anbefalinger, som er kommet fra Arbejdsmarkedskommissionen peger i den retning. Når man tager fat i et emne som at fjerne folks rettigheder til efterløn, så kender man jo resultatet på forhånd. Ikke mindst taget i betragtning af, at det kun er to år siden, at vi lavede den langsigtede reform af efterlønnen. Derfor virker det nærmest panisk at gribe fat i sådan nogle ting for at få debatten over på arbejdsmarkedspolitikken," forklarer Kristian Thulesen Dahl og uddyber:

"Som jeg ser det, så burde man have ventet med de store reformdiskussioner til næste sommer, hvor Arbejdsmarkedskommissionen under alle omstændigheder var blevet bedt om, at komme med deres udspil."

Login