Nyrup: Sindslidende skal hjælpes i arbejde

SINDSLIDENDE: Politikerne gør for lidt for at hjælpe de sindslidende tilbage på arbejdsmarkedet, mener Poul Nyrup Rasmussen (S).

Brug for gennemtænkning af 'Nye veje til arbejde'
"Der er brug for, at man gennemtænker 'Nye veje til arbejde' igen. Og der er ekstra meget brug for det netop nu, fordi økonomien begynder at vende, og arbejdsløsheden begynder at stige. Ganske vist er vi lige nu tæt på fuld beskæftigelse, men når det vender, er det de sindslidende, som bliver ramt først," siger Poul Nyrup Rasmussen til Altinget.dk og uddyber:

"Generelt synes jeg, at vores erfaringer fra den periode, hvor regeringens plan har virket, er, at det er for lav en procentdel, der er kommet i beskæftigelse. Og der er tilsyneladende fortsat meget lidt viden i virksomhederne om, hvad sindslidende kan, og hvordan deres dagligdag er. Fordommene trives også i bedste velgående," påpeger Nyrup.

Der skal bygges bro mellem sindslidende og arbejdspladserne
Men en ting er, hvordan virksomhederne stiller sig i forhold til de sindslidende. Noget andet er, hvordan politikerne stiller sig. Og her bekymrer det i den grad den tidligere statsminister, at landets folkevalgte ikke har de sindslidende øverst på dagsordenen.

Login