Social kritik af Arbejdsmarkedskommissionen

KRITIK: Dansk Socialrådgiverforening og Rådet For Socialt Udsatte kritiserer Arbejdsmarkedskommissionens udspil for at skabe nye problemer.

"Jeg synes ikke desværre, at det er særlig opmuntrende. Jeg synes, at de roder sig ud i en masse lovændringer på beskæftigelsesområdet, som de kun gætter på har nogle effekter. Jeg synes, det er bekymrende, at de blander sig i så mange ting her. Både omkring uddannelse, hvor de nærmest mener, at det ikke er nogen god ide at bruge nogen som helst kræfter på at uddanne nogen for at få flere hænder. Og alt det der med forringelser af dagpengeperioden og det med at man skal optjene retten til dagpenge på dobbelt så lang tid, det trækker alt sammen i en retning, der i virkeligheden bare kan medføre, at vi får flere kontanthjælpsmodtagere ud af det, og ikke flere i beskæftigelse," siger Bettina Post, som gyser ved tanken om, hvordan det ville blive, hvis udspillet om arbejdsløse bliver en realitet.

De ved ikke, hvad de har gang i
"Hvis jeg tænker på hvordan det ville være, hvis jeg selv blev arbejdsløs, og mødte op i jobcenteret i Herlev, hvor jeg bor. Der ville jeg blive mødt af en person, der sagde, at jeg skulle på 14 dages jobsøgningskursus fra i morgen. Og så ville jeg blive helt paf, for jeg er skidegod til at søge job. Jeg har meget mere brug for, at hun præsenterer mig for ti jobs, der passer til mig, og så kan jeg gå i gang med at søge dem. Jeg synes ikke, at det vækker stor respekt, når jeg læser rapporten igennem. Jeg føler mig ikke tryg ved, at de ved, hvad de har gang i faktisk," siger Bettina Post, som derfor er helt på linje med de politikere, som kritiserer kommissionens forslag.

"Desværre. Jeg ville jo gerne have kunnet sagt noget andet. Men jeg har det sådan, at jeg føler mig ikke tryg ved de her forslag. Og jeg frygter, at de kan få en anden effekt. De skriver blandt andet, at de gerne vil have folk i virksomhedspraktikker. Hvorfor skal vi ikke hellere bruge kræfter på at finde job til de arbejdsmarkedsparate ledige, i stedet for at de skal gå i virksomhedspraktik uden løn på overførselsindkomst? Og jeg kan ikke finde forklaringen på, hvorfor de ikke skal i beskæftigelse. For vi taler ikke om de ledige med problemer her, sådan som jeg har forstået det. Det her er ledige, som kunne gå ud i arbejde. Så hvorfor skal de være i praktik? Det er bestemt ikke sådan, så jeg tænker: yes! Jeg synes, der er plads til forbedringer," siger Bettina Post.

Login