S: Familierådgivning er uambitiøst

Nyhed: Rådgivning er utilstrækkeligt, når indvandrerkvinder ikke tør anmelde vold, lyder kritikken fra S. DF roser regeringens forslag med forbehold.

Forslaget, som første gang blev fremlagt af statsministeren i sin åbningstale, indebærer, at kvinder på landets krisecentre skal tilknyttes en familierådgiver. Et forslag, der har særligt fokus på den store overrepræsentation af indvandrerkvinder på krisecentrerne.

Voldsramte bange for udvisning
Hos Socialdemokraterne mener man ikke, at en familierådgivning er tilstrækkeligt. Partiets socialordfører Mette Frederiksen ser hellere, at indsatsen begynder allerede ved de indvandrerkvinder, der ikke tør anmelde volden.

"Mange voldsramte indvandrerkvinder har det tilfælles, at de er her på midlertidig opholdstilladelse. Det betyder, at der er kvinder, der ikke tør komme på krisecentrerne. De er simpelthen bange for, at hvis de bliver skilt fra deres mand, ryger de ud af landet. Hvis regeringen vil indvandrerkvinder det godt, så skal man sørge for, at de ikke bliver smidt ud af landet," siger Mette Frederiksen.

Login