TEMA: Hanne Reintoft - kommunist og cavlingprisvinder

PORTRÆT: Den evigt debatterende Hanne Reintoft har valgt at bidrage til vores debat på Altinget.dk. Læs et portræt af hende her.

Det politiske liv blev ikke præget i opvæksten - faktisk blev der slet ikke diskuteret politik ved middagsbordet i hjemmet på Østerbro. Derimod var det uddannelsen på Den Sociale Højskole og hendes efterfølgende arbejde som socialrådgiver, der fik Reintoft til at gøre noget ved vilkårene for samfundets svageste.

Hendes opvækst var ganske tryg. I hvert fald frem til det 16. år, hvor familien gik i opløsning. Herfra valgte hun at følge sin far, der dog blev stadig mere og mere afhængig af amfetamin. Hun har derfor både oplevet et familieliv i et trygt borgerligt hjem og livet i en kaotisk familie uden fast grund.

Folketingsmedlem uden fast ståsted
Hun blev valgt ind i Folketinget i 1966 og sad der frem til 1976, kun afbrudt af en toårig periode. Her sad hun for tre forskellige partier. SF, Venstresocialisterne og DKP var de partier, der nød godt af hendes repræsentantskab - når hun altså ikke var løsgænger.

Login