Enhedslisten opstiller tidligere SF’er som spidskandidat til Folketinget

Den tidligere SF’er Trine Pertou Mach er efter Enhedslistens urafstemning valgt som spidskandidat på Sjælland.

Trine Pertou Mach skal være Enhedslistens spidskandidat på Sjælland.

Det skriver partiet i en pressemeddelelse.

Den nye spidskandidat har tidligere siddet i Folketinget for SF fra 2013 til 2015 foruden to perioder som stedfortræder i 2009 og 2011.

”Jeg glæder mig til at vende tilbage til dansk politik. Med krig i Europa, klimakrise og økonomisk krise om hjørnet, er der brug for et stærkt venstrefløjsparti, som ikke lader sig blæse omkuld," udtaler Trine Pertou Mach.

Hun kommer fra en stilling som politisk chef i Oxfam IBIS og har tidligere været bestyrelsesformand for Mellemfolkeligt Samvirke og Det Danske Hus i Palæstina.

Trine Pertou Mach meldte sig ind i Enhedslisten i 2021.

Forrige artikel Forhenværende formand for Folketinget og mangeårig minister Svend Jakobsen er død Forhenværende formand for Folketinget og mangeårig minister Svend Jakobsen er død Næste artikel Nekrolog: Svend Jakobsen var den bedste statsminister, Danmark aldrig fik Nekrolog: Svend Jakobsen var den bedste statsminister, Danmark aldrig fik
Nye beregninger: Populære elbiler sprænger milliardstort hul i statskassen

Nye beregninger: Populære elbiler sprænger milliardstort hul i statskassen

Staten er gået glip af et tocifret milliardbeløb som følge af afgiftsrabatten på de elbiler, der er ved at tage bilmarkedet med storm, viser beregninger fra Cepos. Politikerne bør anvise finansiering for de manglende skatteindtægter, mener professor, der peger på løsning, der vil være som at slå to fluer med ét smæk.