Naturens stemme skærper tonen

INTERVIEW: I næste uge fylder Danmarks Naturfredningsforening 100 år. I den anledning har Altinget mødt foreningens præsident til et interview om sejre, nederlag, kampen mod landbruget og om at hæve stemmen, når miljøpolitikken ikke går naturens vej.

Hvad er det vigtigste, som DN har opnået i din tid som præsident?

"Jeg vil pege på flere sager. I Anders Fogh Rasmussens sidste tid som statsminister fik vi skabt en forståelse for, at vi må finde en bedre balance mellem den måde, vi udnytter og den måde vi beskytter naturen på. Den forståelse gav sig udtryk i Foghs tale, da han indviede nationalparken i Thy, og det gav sig udtryk i, at man ændrede motorvejsprojektet ved Silkeborg, sådan at vejen ikke skal løbe gennem en af vores helt store naturperler. Det var en stor sejr. Men efter Fogh gik af, er regeringen desværre vendt tilbage til den gamle politik, hvor man tror, at landbruget er rygraden i dansk økonomi," siger Ella Maria Bisschop-Larsen.

Hun fremhæver også DN's arbejde med at sætte fokus på beskyttelsen af §3-naturen, og de folkelige arrangementer som naturens dag og affaldsindsamlingen. Endelig glæder hun sig over, at Filsø næste år bliver genetableret. Det kan lade sig gøre, fordi Aage V. Jensens Fonde har købt området.

Login