Branche vil høres om kemi-tiltag

HANDLINGSPLAN: Branchen er tilfreds med det internationale snit i kemikaliehandlingsplanen. Nu vil den gerne lyttes til.

"Jeg havde gerne set, at man gjorde det ved at allokere midler til dem, der ved noget om det i videnscenterne. På den måde kunne man give plads til, at det var et fagligt retvisende grundlag, der kom i spil," siger direktør Thorkil Kjær.

Vigtigt med Videnscenter for Allergi
I Astma-Allergi Forbundet ser man den nye kemikaliehandlingsplan som en videreførelse af den gamle. Thorkil Kjær havde derfor gerne set, at man havde givet flere penge til Videnscenter for Allergi.

"I forhold til Miljøministriet er Videnscenter for Allergi en særlig task force, som jeg synes fortjener langt mere opmærksomhed," siger Thorkil Kjær.

I kemikaliehandlingsplanen måtte forligskredsen netop redde Videnscenter for Allergi. Sundhedsministeriet havde nemlig fjernet sit tilskud til centeret. Et økonomisk hul, som parterne måtte dække i forhandlingerne.

"Det er svært at vurdere, om det er skidt, at det ikke har noget med Sundhedsministeriet at gøre. Hvis der skulle gøre noget ud fra et miljømæssigt synspunkt, så var det at styrke centeret," siger Thorkil Kjær.

Login