Albertslunds borgmester skriver mindeord om forgængeren Finn Aaberg (75)

Tidligere borgmester i Albertslund, socialdemokraten Finn Aaberg, er afgået ved døden i en alder af 75 år. Hans partifælle Steen Christiansen, der er den nuværende mand på posten, skriver her mindeord om sin forgænger, et ordentligt menneske og en dygtig politiker.

Med Finn Aabergs død har det kommunale Danmark mistet en af sine dygtigste og bedste borgmestre nogensinde. Albertslunds borgere har mistet en ukuelig medborger og ildsjæl i udviklingen af byen gennem årtier. Vi socialdemokrater har mistet en partifælle, hvis indsats vil stå mejslet i vores erindring som en af de ypperste for et fælles samfund, der ville børnene, miljøet og den kulturelle oplysning.

Finn Aaberg var med sin menneskelige indsigt, sit politiske engagement og sin intellektuelle kapacitet den drivende kraft i udviklingen af 'projekt Albertslund' på den københavnske vestegn. Som valgt til kommunalbestyrelsen i 1970 og gennem sine 31 år som borgmester fra 1978, udviklede Finn Aaberg Albertslund som den ambitiøse socialdemokratiske velfærdsby med fokus på børn, miljø og kultur.

Det var et særkende for Finn Aaberg, at han formåede at bringe politikere, borgere og embedsmænd til at arbejde for og sammen om en fælles dagsorden. Albertslund er derfor kendt for et meget stærkt, lokalt forankret demokrati med stor borgerdeltagelse i byens udvikling. Men også et fællesskab, hvor fællesskabets institutioner skulle være stærke og velfungerende for også at give de svageste skuldre muligheden for en ordentlig hverdag og fremtid. Finn Aaberg var stærkt optaget af Socialdemokratiets grundlæggende værdier om lige muligheder for alle.

Login