Oppositionen vil bruge flere penge på natur

FINANSLOV: Både S, SF og R vil afsætte flere penge end regeringen til natur og miljø. Pengene skal gå til mere natur, økologi, miljøteknologi og en indsats mod støj. Rituelt overbud, mener Venstre.

SF vil afsætte 1.150 millioner kr. på bedre og mere sammenhængende natur, hvoraf de 750 millioner skal hentes fra EU som frivillig modulation. Pengene skal bruges til at oprette skov og lysåben natur.
"Vi bliver nødt til at tænke langsigtet på bæredygtigheden, og der er slet ikke råd til ikke at investere i naturen," siger partiets miljøordfører, Ida Auken.

Penge til MUDP 
SF vil også sætte penge af til et miljøteknologisk udviklings- og demonstrationsprogram (MUDP). 150 millioner i 2010. Herefter 200 millioner om året.
"På den måde kan vi udvikle danske teknologier og få dem solgt i resten af verden. Det er en måde at skabe vækst, som regeringen ikke støtter nok," siger Ida Auken.

Miljøminister Troels Lund Poulsen (V) har tidligere sagt, at han håber at finde penge til et MUDP i globaliseringsmidlerne, der skal fordeles til efteråret.
"De globaliseringsmidler bliver brugt mange gange. Nu må vi se, om det lykkes ministeren at finde penge," siger Ida Auken.

Login