Kommuner klager over dyr olieforurening

OLIE: Oprydningen efter olietanke er blevet langt dyrere end forventet. KL vil have lavet reglerne om. Miljøministeren satser i stedet på bedre vejledning.

Sagen drejer sig om oprydning efter olieforurening fra villaolietanke. Her er kommunerne forpligtet til at betale oprydningen, hvis udgiften overstiger to millioner kroner inklusive moms. Bliver regningen mindre end to millioner kroner, betaler oliebranchens miljøpulje, som alle, der køber fyringsolie, betaler til.

Da loven blev vedtaget i 2000, angav Miljøstyrelsen, at den ikke kendte til sager, hvor oprydningen blev dyrere end to millioner. Men i dag har KL registreret mellem 40 og 50 sager, der er blevet dyrere, og da kommunerne ikke længere kan forsikre sig ud af problemet, havner regningen hos skatteborgerne. Det mener KL er urimeligt.

Huse må rives ned 
Vordingborg Kommune er en af de kommuner, der oplever problemet. I øjeblikket behandler kommunen en sag, der bliver dyrere end to millioner kroner, fordi kommunen er nødt til at rive huset ned og betale erstatning til ejeren.

Login