Miljøminister griber ind i hormonsag

NYHED: Efter et møde med miljøministeren skærper gartnerierne nu sikkerheden for ansatte i væksthuse, hvor der arbejdes med pesticider under mistanke for at være hormonforstyrrende. Ifølge SF's forbrugerordfører Pia Olsen Dyhr er tiltaget dog ikke vidtgående nok.

En del af de sprøjtemidler, der bruges i gartneriers væksthuse, er sandsynligvis hormonforstyrrende. Det viser forskning fra Miljøstyrelsens pesticidprogram. Derfor har miljøminister Troels Lund Poulsen (V) valgt at gå ind i sagen, hvilket har ført til en aftale om nye retningslinjer med skærpede sikkerhedsforanstaltninger for væksthusarbejde.

"Jeg er meget glad for, at parterne nu sætter ind på at sikre medarbejderne i væksthusene. Vi taler om potentielt meget alvorlige effekter. Og det er et område, hvor der er usikkerhed, og hvor vi hele tiden bliver klogere. Det er derfor, at Danmark har så stor fokus på de hormonforstyrrende stoffer og effekter, og derfor at vi investerer så mange ressourcer i forskning og opbygning af viden," siger Troels Lund Poulsen i en pressemeddelelse.

"Jeg ville gerne forbyde stofferne alene på mistanken, men det er umuligt uden at komme på kant med EU-lovgivningen. Risikoen skal dokumenteres, og det er Miljøstyrelsen i gang med nu," siger Troels Lund Poulsen videre om muligheden for mere vidtgående tiltag.

Login