Månedens bøger: Se Carsten U. Larsens boganbefalinger

ANBEFALINGER: Hvad skal man egentlig læse næste gang? Find din inspiration her. Hver måned anbefaler embedsfolk, politikere og andre beslutningstagere bøger i Altinget: magasin. I denne måned anbefaler Folketingets direktør, Carsten U. Larsen, tre bøger.

Alt det lys vi ikke ser af Anthony Doerr
Det hænder – for ofte, kunne man tilføje – at jeg læser en bog og tænker, at om jeg så blev 1.000 år, ville jeg ikke kunne udtrykke mig så elegant. Sådan er det også med Anthony Doerrs smukke sprog og fængende historie om den blinde datter af en omsorgsfuld enkemand. 

Hovedhistorien starter i Paris ved Anden Verdenskrigs udbrud, men flyttes til Saint-Malo i Bretagne med fyldige afstikkere ud i det krigsramte Europa, og langsomt sammenvæves den blinde piges og en intelligent drengesoldats liv gennem et fortættet bombardement af begivenheder og indlevende menneskebeskrivelser.

Selvom min rationelle fantasi ikke altid kan følge med, for eksempel i faderens minutiøse opbygning af miniaturemodeller af hele bydele, således at datteren til mindste detalje kan orientere sig i virkelighedens by, så fordamper en sådan skepsis i Doerrs poetiske beskrivelser af naturoplevelser, radiosignaler og diamanter.

Login