Forskere: Regionerne styrer mediernes dækning

YTRINGSFRIHED: Regionernes egne kommunikationsfolk sætter den regionalpolitiske dagsorden i de lokale og regionale medier, viser endnu ikke offentliggjort forskning. Handling fra Christiansborg efterlyses.

Der er stort set ingen reel ytringsfrihed i regionalpolitik. Mediernes begrænsede interesse for området betyder, at kun en marginal andel af landets 205 regionsrådsmedlemmer kommer til orde i en bredere skare. Samtidig er de lokale og regionale nyhedsredaktioner så pressede, at det er historier fremstillet i regionernes egne kommunikationsafdelinger, som fylder mest.

Det viser en endnu ikke offentliggjort undersøgelse, som forskningschef ved Danmarks Medie- og Journalisthøjskole Roger Buch har lavet sammen med kollegaen Flemming Svith. Undersøgelsen indgår som en del af en kommende bogudgivelse om ytringsfriheden i Danmark.

"Konklusionen for regionerne er, at der kun er en meget begrænset ytringsfrihed. Det er reelt kun to eller tre politikere i hver region, som kan siges at have ytringsfrihed i den forstand, at de har mulighed for at få deres budskaber ud i en bredere offentlighed," siger Roger Buch.

Login