Virksomheder vil spare sig ud af CO2-krisen

CO2: Flere store CO2-udledende virksomheder vil hellere spare sig ud af krisen end investere i CO2-neutral energi. God idé, men en radikal omlægning af forbrugersamfundet er nødvendigt, advarer professor i sociologi.

Løsningen på det voksende udslip af CO2 i atmosfæren er ikke nødvendigvis at poste milliarder i ny og renere energi som vind- eller solkraft. Snarere skal CO2-udslippet bringes ned ved blive bedre til at spare på energien.

Det var et af budskaberne på konferencen Copenhagen Key, som blev afholdt i sidste uge umiddelbart før klimatopmødets begyndelse og var arrangeret i samarbejdet mellem ATP og det offentligt-private partnerskab Klimakonsortiet. Konferencen satte fokus på, hvilken rolle private virksomheder kan spille i løsningen af klimakrisen.

Administrerende direktør i A.P. Møller-Mærsk Niels Smedegaard Andersen var en af talerne. Han fremhævede, at rederiet allerede havde reduceret CO2-udslippet med 15 pct. pr. container, og mente, at det ville kunne reduceres med yderligere 20 pct. inden 2017.

Login