Vindmøllepris til Hvide Sande by og havn

KORT NYT: På Danmarks Vindmølleforenings årsmøde i weekenden blev Hvide Sande by og havn belønnet for at bruge møller som utraditionel erhvervsudvikling.

"Danmarks Vindmølleforenings årlige vindmøllepris gives for en helt særlig indsats for vindkraft. Med vindmølleprisen 2013 har vi ønsket at sætte fokus på de nye møller i Hvide Sande som et godt eksempel på lokalt initiativ og samarbejde" sager Kristian Jakobsen, da han på foreningens årsmøde 6. april overrakte Vindmølleprisen 2013 til Hvide Sande by og havn v. formanden for Hvide Sande Nordhavn Møllelaug, Henning Davidsen.

Tre store 3 megawatt-møller ejes af 400 lokale andelshavere og af "Fonden Hvide Sande Erhvervsudvikling", der skal bruge hele overskuddet fra møllerne til lokal erhvervsudvikling. På den måde er møllerne med til at betale for udvidelsen af Hvide Sande havn.

Elproduktion fra vindmøllerne svarer til forbruget i 6000 el-opvarmede sommerhuse på Holmsland Klit. På den måde kan vindmøllerne også danne grundlag for området som turistområde med klimavenlige energiløsninger. 

Login