Vindmøllekritik i hård modvind

ENERGI: For meget dansk vindenergi sælges billigt til udlandet, og det er ikke godt for Danmarks CO2-regnskab eller for forbrugeren, skriver CEPOS i en ny rapport. Men påstandene skydes ned.

"Siden 2001 har danske elforbrugere således leveret billig strøm til udlandet til en samlet værdi af omkring 6.8 mia. kr - eller godt 2.400 kr. per familie," forklarer Martin Ågerup, direktør i CEPOS, i en pressemeddelelse.

Og forbi energien fra vindmøllerne endnu ikke kan opbevares over længere tid, så må energien sælges til udlandet i blæsevejr - og dyr energi købes, når det ikke blæser i Danmark, lyder kritikken. Og det hjælper ikke på at begrænse udledningen af CO2 i Danmark.

"Så længe der ikke findes en teknologisk løsning på problemet med at opbevare elektricitet, vil behovet for at eksportere el til spotpriser kun blive større i takt med udbygningen af vindproduktionen i Danmark, hvilket yderligere vil øge omkostningerne for de danske elforbrugere," lyder det fra Hugh Sharman, direktør i Incoteco og forfatter til rapporten.

Login