Verdens CO2-udslip stiger

DOKUMENTATION: Nye tal fra 2011 viser et stadigt stigende CO2-udslip på verdensplan. Udviklingen gør det svært at overholde målsætningen for global opvarmning.

De seneste tal fra 2011, offentliggjort i et notat af Folketingets økonomiske konsulent, viser en fortsat stigning i de globale CO2-emissioner. De globale udledninger steg sidste år med tre procent og nåede dermed op på et rekordniveau svarende til 34 milliarder tons CO2.

Stigningen skyldes primært, at Kina stadig udleder mere CO2.
Kina står i dag for 27 procent af verdens CO2-udslip, mens USA og EU27 står for ”kun” henholdsvis 16 og 11 procent af udledningerne. Desuden viser tallene, at der for både USA's og EU27's vedkommende har været tale om et direkte fald i CO2-emissionerne i 2011.

Det kunne her godt se ud som om, at Kina er den eneste synder, når det kommer til CO2-forbruget, men melodien bliver en lidt anden, hvis man kigger på tallene for CO2-udslip målt per indbygger. Her scorer lande som USA, Australien og Canada toppoints. Faktisk ligger USA, målt per indbygger, på det dobbelte af Kinas udledninger i 2011.
Forskellen er blot, at Kina i løbet af de seneste 20 år har haft en rekordstor stigning i CO2-udledningen på cirka 225 procent, hvor man hos USA har oplevet et pænt fald.

Login