Sønderborg på vej mod CO2-nullet

CO2-NEUTRAL: Det var en dag i CO2-reduktionens tegn, da landets miljø- og klimajournalister under overskriften "Vejen mod nullet" var inviteret til Sønderborg for med egne øjne at se, hvordan kommunen arbejder hen imod at blive CO2-neutral i 2029.

Visionen er enkel, og løsningerne ligger lige for. Gennem energieffektiviseringer vil kommunen reducere sit energiforbrug med 40 procent, omstille til lokal vedvarende energi og skabe et af verdens første intelligente, dynamiske energisystemer.

Sønderborg Kommune indgår i ProjectZero, der er et offentligt-privat partnerskab mellem virksomheder, borgere, læringsinstitutioner og kommunen. Formålet er at gøre Sønderborg-området CO2-neutralt senest i 2029 og dermed til en rollemodel for andre byer.

Vækst og grønne jobs
Peter Rathje, der er administrerende direktør i ProjectZero, er stor fortaler for det, han kalder "House of Science" - idéen om, at der skal være en "grøn tråd" i læringen og miljø- og klimaforståelse fra vuggestue til ph.d. ProjectZero har, udover at bidrage til at dæmme op for klimaproblemerne, også et andet formål:

Login