Rapport: Klimaforandringer presser fødevareforsyningen

KORT NYT: Klimaændringerne vil udgøre en stor risiko for fødevareforsyningen på verdensplan. Det skriver FN's Klimapanel, IPCC, i en ny rapport, der blev offentliggjort mandag.

Klimaændringerne vil få store konsekvenser for hele kloden, især hvis ikke det lykkes at bremse udledningen af drivhusgasser. Det viser en ny rapport fra IPCC, der i dag blev offentliggjort i Japan.

"Vi skal tage denne rapport meget alvorligt. Det er ved at være sidste chance, hvis vi skal forhindre alvorlige klimaændringer. Det gode er, at vi har de tekniske løsninger. Det handler alene om politisk vilje," skriver klima-, energi- og bygningsminister Rasmus Helveg Petersen i en pressemeddelelse i forbindelse med rapportens advarsler.

Forskerne i IPCC understreger, at klimaændringerne og den øgede efterspørgsel på fødevarer på verdensplan tilsammen vil udgøre en stor risiko for fødevareforsyningen. Lokale temperaturstigninger på bare to grader kan medføre et fald i høstudbyttet for hvede, ris og majs i de tempererede og tropiske områder.

Login