Privat klimafinansiering møder skepsis

INVESTERING: En række lande er forud for det nært forstående klimatopmøde enige om, at privat klimafinansiering er vejen frem til grøn omstilling i ulandene. Det er positivt, hvis private investorer kan bidrage, men det kan også skabe store problemer, lyder det fra ekspert. Folkekirkens Nødhjælp peger på behov for flere midler.

Sådan lyder det fra Jonas Amtoft Bruun, der er forsker i klimafinansiering og ph.d.-studerende ved Manchester University.

"Hvis man satser for meget på privat klimafinansiering, kommer det til at gå ud over de dele af verden, som i virkeligheden har mest brug for midlerne," siger han.

Onsdag dannede FN-byen i København rammen for et højt profileret møde om finansiering af klimaprojekter i ulandene. Formålet med mødet var at komme nærmere en løsning til at skrabe 100 milliarder dollars om året sammen til en klimafond fra 2020, som ilandene ved COP15 i Købehavn lovede ulandene. En løsning, som gerne skal forhandles på plads, når verdens ledere stimler sammen til næste klimatopmøde COP19 i Warszawa til november.

Login