Ny rapport: Ekstremt vejr vil ramme Danmark

KORT NYT: Klima-, Energi- og Bygningsministeriet har i samarbejde med DMI fremlagt en rapport om fremtidens klimaforandringer i Danmark. Mere nedbør og højere temperaturer er konklusionen, hvis ikke vi mindsker udslippet af drivhusgasser.

Vandstanden og temperaturen i Danmark vil stige, hvis udledningen af drivhusgasser fortsætter på nuværende niveau, det er konklusionen i en ny rapport fra DMI og Klima-, Energi- og Bygningsministeriet. 

I rapporten påpeger forskere fra DMI, at vi i fremtiden kommer til at opleve flere stormfloder, ekstremt nedbør og hedebølger. De ekstreme vandstande, vi lige nu oplever med 100 års mellemrum, vil forekomme med to års mellemrum. Samtidig påpeger rapporten at temperaturen vil stige med 3,7 grader i fremtiden, hvis udledningen af drivhusgasser fortsætter som nu, mens den procentvise nedbørsmængde kan stige med 6,9 procent.

"Klimaforandringerne foregår lige nu og her. Alene i 2013 udbetalte de danske forsikringsselskaber stormskadeerstatning for 2,3 mia. kr. Der er ingen tvivl om, at klimaforandringerne bliver meget, meget dyre for Danmark, hvis ikke vi gør noget drastisk nu," siger klima-, energi- og bygningsminister Rasmus Helveg Petersen (R) i en pressemeddelelse.

Login