Ny direktør vil slås for fjernvarmens fremtid

DIREKTØRSKIFTE: Den tidligere EU-ordfører for Socialdemokraterne, Kim Mortensen, tiltræder i næste uge som direktør i Dansk Fjernvarme. Han vil kæmpe for at bevare den kollektive varmeforsyning - også efter de næste års store energiomlægninger, fortæller han i dette interview med Altinget | Energi og Klima.

Den kollektive varmeforsyning i form af fjernvarmen har været en stor dansk succes. Det skal den blive ved med at være, og de kommende årtiers omlægning til vedvarende og fossilfri energi må ikke gå ud over fjernvarmeprincippet i Danmark.

Det siger Dansk Fjernvarmes nye direktør, Kim Mortensen, i dag til Altinget | Energi og Klima. Han fastholder tværtimod Dansk Fjernvarmes mål om at udbrede fjernvarmen fra de nuværende 60 pct. til mellem 70 og 75 pct. af Danmark

"Det er vigtigt, at fjernvarmen fortsætter med at være det bærende element i opvarmningen. Der har jo været meget fokus på el, varmepumper og andre individuelle løsninger. Og det kan også være godt i nogle områder af Danmark, hvor der i dag er mange oliefyr, men vi skal bevare den kollektive varmeforsyning der, hvor det er samfundsmæssigt bedst. Det er vigtigt for Dansk Fjernvarme at vinde den debat og sikre en fremadrettet energistrategi, der anerkender det kollektive opvarmningssystem," siger Kim Mortensen.

Login