Ny Bygningsstyrelse samler fire millioner kvadratmeter

STYRELSE: Den nye Bygningsstyrelse samler byggeri og administration af godt fire millioner kvadratmeter under et tag. Samlingen skal give stordriftsfordele og nye muligheder, især for udviklingen af grønt byggeri.

Den nye Bygningsstyrelse skal samle byggeri og administration af omkring fire millioner kvadratmeter. Styrelsen ligger under Klima-, Energi- og Bygningsministeriet,  og den får ansvar for, at skabe bedre fysiske rammer til flere af de statslige institutioner.

"Med den nye styrelse tager vi hul på et fantastisk politikområde, der ikke for alvor er tænkt sammen før. Vi ved, at 40 procent af vores energiforbrug ligger i bygninger. Derfor giver det rigtig god mening at samle hovedparten af statens bygge- og ejendomsaktiviteter i én styrelse. Nu kan vi skabe sammenhæng, og sætte nye standarder for statsligt byggeri og statslig ejendomsforvaltning og dermed støtte regeringens målsætninger om større energieffektivitet og lavere udledning af CO2", siger klima-, energi- og bygningsminister Martin Lidegaard (R) i et nyhedsbrev.

Ministeren påpeger endvidere, at formålet med den nye styrelse er at skabe bedre produkter og billigere processer, til gavn for brugerne, som inkluderer universiteterne, politiet, domstolene og centraladministrationen.

Login