Nordiske EU-borgere er mest bekymrede for klimaet

EUROBAROMETER: Klimaforandringerne ses som noget langt vigtigere for befolkningerne i Sverige, Danmark og Finland end i andre EU-lande. Den store forskel i synet på klimaet overrasker forsker.

Den nyeste måling fra Eurobarometer spørger EU-borgerne om, hvad de to vigtigste udfordringer EU står overfor lige nu er. Af tretten mulige svar ligger klimaforandringer sidst sammen med energiforsyning, miljøet og pension, som fire procent nævner som et af de to vigtigste udfordringer.

Langt over gennemsnittet placerer danskerne klimaforandringerne. 12 procent af danskerne peger på at klimaforandringerne er en af de to vigtigste udfordringer, EU står overfor i øjeblikket. Det betyder, at i danskernes optik er klimaforandringerne den femtevigtigste udfordring for EU. Kun svenskerne vægter området højere, hvor 21 procent har peget på det.

EU solgt gennem klimaspørgsmålet
Derek Beach, lektor i statskundskab ved Aarhus Universitet, peger på, at forklaringen kan være den fortælling om EU og klima, som har præget Danmark igennem en længere periode.

Login