Lidegaard underskriver grønne aftaler med Kina

KORT NYT: Martin Lidegaard (R) har underskrevet tre aftaler med Kina, hvor hensigten er at knytte Kina og Danmark tættere sammen om VE-udvikling, energieffektivt byggeri samt forskning og udvikling på energiområdet.

Danmark og Kina har et fælles ønske om at fremme den vedvarende energi, en interesse, der nu har udmøntet sig i tre aftaler om grønne energiløsninger og energieffektivitet mellem de kinesiske myndigheder og Klima-, Energi- og Bygningsministeriet. 

Aftalerne blev underskrevet af Martin Lidegaard (R) lørdag formiddag.

"Det er et stort fremskridt i forhold til de globale klimaudfordringer, at en så stor spiller som Kina ønsker, at deres vækst skal være grønnere. Her har danske virksomheder store kompetencer, ikke mindst når det drejer sig om energieffektivt byggeri, vedvarende energi, og hvordan disse energikilder integreres i det eksisterende elsystem," siger klima-, energi- og bygningsminister Martin Lidegaard i en pressemeddelelse og fortsætter:

"Med de dansk-kinesiske aftaler får vi mulighed både for at udvikle ny viden i samarbejde med Kina og for at eksportere eksisterende dansk viden og teknologi til et enormt marked i Kina. Det er selvsagt rigtig spændende for det danske erhvervsliv, og jeg glæder mig personligt over, at Danmark i den grad er en spiller på det grønne marked, der bliver lagt mærke til ude i verden."

Kinas energiforbrug stiger kraftigt, og ifølge prognoserne vil det kinesiske forbrug i 2035 være så højt, at Kina vil stå for en tredjedel af den globale vækst i energiforbruget.

I dag kommer energien primært fra kul, og Kina er den største udleder af CO2 i verden. Men kineserne har et mål om, at 15 procent af energien skal komme fra blandt andet vedvarende energi i 2020.

Login