Lidegaard ønsker vidtgående afgiftsreform

AFGIFTER: Klima- og energiministeren ønsker et vidtgående eftersyn af energiafgifterne uden nogen ”hellige køer”. Det får stor opbakning fra aktørerne, som dog gerne ser, at politikerne speeder tempoet af en reform op.

"Mit oplæg til forligskredsen vil være, at det skal være et ganske vidtgående eftersyn, og at vi ikke må have nogen hellige køer. Vi skal kaste alle afgifterne op i luften. Vi ved, at det nogenlunde skal koste det samme, når de lander, men jeg er ret overbevist om, at det godt kan betale sig at kigge grundigt efter, om tilskud og afgifterne ikke skal sammensættes på en anden måde," siger Martin Lidegaard.

Ministeren vil ikke foregribe analysen, der skal udarbejdes i efteråret med konkrete forslag, men han har alligevel en klar forventning til resultatet af anbefalingerne og den retning, den kommende reform skal have.

"Det er klart, at der er mange, som har peget på, at vi skal se på mulighederne for at få et mere dynamisk afgiftssystem og selvfølgelig også et afgiftsssytem, som understøtter de langsigtede politiske målsætninger - herunder at en større del af vores energi skal over på el," siger han.

Login