Kompetent og afholdt ideolog på hård opgave

PORTRÆT: Danmarks nye klimaminister Martin Lidegaard (R) er en af de mest vidende klimapolitikere i kongeriget. Men han får en hård opgave med at skulle overbevise danskerne om, at der skal hurtige og drastiske ændringer til i energi- og miljøpolitikken.

For kun fire år siden led Martin Lidegaard et ydmygende valgnederlag ved folketingsvalget, hvor han trods favoritværdighed måtte aflevere sit radikale folketingsmandat til Simon Emil Ammitzbøll. Radikale Venstre rutsjede nedad i meningsmålingerne, og udsigterne til politisk indflydelse for Martin Lidegaard syntes meget, meget fjerne.

Men kort efter kastede Martin Lidegaard sin kærlighed og energi på den klimapolitiske sag. Kun et år inden det store klimatopmøde i København blev han formand for en ny tænketank, "Concito", der som den første i Danmark skulle sætte alt sit fokus på klimaets fremtid.

Det fik han gjort så effektivt, at han nu har overhalet alle andre indenom og med et enkelt opkald fra den radikale leder Margrethe Vestager nu er tilbage i centrum af dansk politik som ny klimaminister i den røde trekantregering. Oven i købet som en minister, der af både meningsfæller og modstandere anerkendes som en af de mest kompetente klimapolitikere i Danmark overhovedet.

Login